AKTIVNOSTI

 • postimage
  Održana konferencija "Prevencija zlostavljanja starih"
  Okt 01, 2014   //

  Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba Caritas Barske nadbiskupije je organizovao međunarodnu konferenciju "Prevencija zlostavljanja starih" u hotelu "Princess" u Baru.

 • postimage
  Lokalne kampanje u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Cetinju
  Okt 01, 2014   //

  Lokalne kampanje povodom obilježavanja 1. oktobra Međunarodnog dana starih realizovane su u četri opštine: u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Cetinju.

 • postimage
  15. jun Međunarodni dan borbe protiv zlostavljanja starih lica
  Jun 16, 2014   //

  Povodom obilježavanja 15. juna Međunarodnog dana borbe protiv zlostavljanja starih lica, Caritas Barske nadbiskupije je (15.06.2014.) organizovao kampanje kako bi dao svoj doprinos u obilježavanju ovog datuma.

 • postimage
  "Socijalno preduzetništvo za socijalnu inkluziju - nova evropska perspektiva"
  Jun 01, 2014   //

  Trening radionica "Socijalno preduzetništvo za socijalnu inkluziju - nova evropska perspektiva" održana je 27. i 28. maja u Baru i 29. i 30. maja 2014. godine u Podgorici.

 • postimage
  Strateški okvir javnog zagovaranja
  April 23, 2014   //

  Trening program "Strateški okvir javnog zagovaranja" realizovan je od 14. - 17. aprila 2014. godine u Baru za organizacije iz Bara i Kotora i u Podgorici gdje su prisustvovale organizacije iz Nikšića i Podgorice.

 • postimage
  Radionica o pravima starih
  April 15, 2014   //

  U Podgorici, Baru i Danilovgradu organizovane su radionice na kojima su starijim osobama predstavljena njihova prava, oblici nasilja kojima mogu biti izloženi, načini na koje se pojedini slučajevi zlostavljanja mogu prepoznati kao i načini djelovanja u ovakvim slučajevima.

 • postimage
  Trening:PREVENCIJA NASILJA NAD STARIM OSOBAMA
  Mart 07, 2014   //

  Trening program je bio namjenjen institucijama i nevladinim organizacijama koje u svom opisu posla rade sa starima ili realizuju određene aktivnosti kako bi unaprijeđivali njihov položaj. Trening je održan u Baru, Cetinju i Podgorici i trajao je po dva dana u svakom od gradova. Organizacije iz Danilovgrada su prisustvovale trening programu u Podgorici.

 • postimage
  Trening: Grupe Samopomoći u Baru
  Decembar 01, 2013   //

  U sklopu projektnih aktivnosti, predviđen je program za unapređenje kapaciteta organizacija koje učestvuju u realizaciji projekta. Prvi modul treninga iz Metodologije samopomoći je održan u Baru za učesnike iz Bara i Cetinja 23. i 24. septembra 2013. godine.

 • postimage
  Trening: Grupe Samopomoći u Podgorici
  Decembar 01, 2013   //

  U sklopu projektnih aktivnosti, predviđen je program za unapređenje kapaciteta organizacija koje učestvuju u realizaciji projekta. Prvi modul treninga iz Metodologije samopomoći je održan i u Podgorici za učesnike iz Podgorice i Danilovgrada 25. i 26. septembra 2013. godine.

 • postimage
  Sa radionice "Priprema projektnog prijedloga u skladu sa EU standardima PCM – LFA"
  Decembar 01, 2013   //

  Trening radionica na temu "Priprema projektnog prijedloga u skladu sa EU standardima PCM – LFA" održana je za nevladine organizacije iz sva četri grada u kojima se realizuju projektne aktivnosti u toku prošle nedjelje(od 27. Novembra – 30. Novembra 2013. godine).

 • postimage
  Štand sa informativno-edukativnim materijalom
  Oktobar 19, 2013   //

  U cilju podizanja svijesti društva o problematici zlostavljanja starih ljudi juče je u okviru kampanje predviđene projektnim aktivnostima,u centru grada bio postavljen štand sa informativno-edukativnim materijalom o ovoj tematici.